Cocktailworkshop

Cocktailworkshop van Cocktailtimes

Altijd al cocktails willen leren maken? Dan is dit het moment. Onze bartenders leren u en uw vrienden, collega’s of familie hoe de lekkerste cocktails gemaakt worden, zodat u deze hierna zelf ook kunt maken.  Het allerleukste is misschien wel dat u de door u gemaakte  cocktails ook zelf mag opdrinken!

Bekijk hier onze brochure voor workshops!

 

 Het concept

  • Welkomstwoord
  • Introductie cocktailworkshop
  • Uitleg verschillende cocktailmethodes
  • Uitleg en achtergrond informatie cocktail nr.1
  • Zelf maken cocktail nr.1
  • Uitleg en achtergrondinformatie cocktail nr.2
  • Zelf maken cocktail nr.2
  • Uitleg en achtergrondinformatie cocktail nr.3
  • Zelf maken cocktails nr.3
  • Dankwoord/afsluiting

Bekijk hier onze brochure voor workshops!

Welkomstwoord

Tijdens het welkomstwoord stellen we onszelf en het bedrijf voor en heten we iedereen van harte welkom bij de cocktailworkshop.

 Introductie cocktailworkshop

Hierin vertellen we wat de workshop inhoudt en wat we tijdens dit uur/anderhalf uur gaan doen.

Uitleg verschillende cocktailmethodes

Tijdens de uitleg van de verschillende cocktailmethodes bespreken we de basis van de verschillende methodes om cocktails te maken. De besproken methodes zijn: Shaken, Stirren, Pouren en Muddlen. Alle methodes behoeven verschillende bartools waarvan we de werking behandelen.

Uitleg cocktails 3x

Hier leggen we uit wat de beste methode is om de cocktail te maken en welke techniek daarvoor nodig is. Ook vertellen we over de oorsprong en geven we informatie over de cocktail, met betrekking tot de smaken, de benodigde ingrediënten en het gebruikte glassoort voor het optimale resultaat. Daarna laten we zien hoe de cocktail gemaakt moet worden met de bedoeling dat de gasten dit erna zelf kunnen doen.

Zelf maken cocktails 3x

Nu kunnen de gasten zelf aan de slag! De deelnemers maken de cocktails met de daarvoor bedoelde tools. We zullen langs de gasten lopen om ze te helpen waar dat nodig is. Als de cocktail klaar is kunnen de gasten hun heerlijke zelfgemaakte cocktails rustig opdrinken terwijl ze luisteren naar de uitleg van de volgende cocktail.

Dankwoord/afsluiting

Ik bedank alle gasten voor het deelnemen aan onze cocktailworkshop. Ook krijgen ze een blad mee met de ingrediënten en cocktailmethodes van de gemaakte cocktails zodat ze dit ook thuis kunnen oefenen.

Minimaal en maximaal aantal personen

Het minimaal aantal personen voor deelname aan onze cocktailworkshop is 10 personen. Het maximaal aantal personen is 50 personen

De tijdsduur

De tijdsduur voor onze leuke en leerzame cocktailworkshop is ongeveer 60 tot 90 minuten, van welkomstwoord tot het maken en drinken van de laatste cocktail.

 Kwaliteit

De cocktailworkshop staat in het teken van kwaliteit. De deelnemers maken gebruik van verse ingrediënten, A-merk dranken en professionele bartender tools. De bartenders van Cocktailtimes zien er altijd goed gekleed en representatief uit. De cocktails worden gemaakt volgens de authentieke bereidingswijze voor het smaakvolst resultaat.

 Keuze voor cocktails

Deelnemers aan de cocktailworkshop kunnen voorafgaand drie cocktails kiezen die zij gaan maken. Voor de ultieme beleving kunnen zij kiezen voor cocktails met verschillende bereidingsmethodes, zoals muddlen, shaken en pouren. De keuzelijst met bijbehorende methodes zijn te vinden in bijlage 1.

Alcoholvrije cocktails

Ook is er de mogelijkheid om bij elke ronde een alcoholvrije variant te kiezen die gemaakt word volgens dezelfde methodes.

Prijzen excl. btw

Bekijk hier onze brochure voor prijzen van de workshops!

 U kunt uit elk kolom 1 cocktail kiezen die wij zullen bespreken en oefenen:

Shaken Muddlen Pouren
Afbeeldingsresultaat voor cocktail shaker  

 

Professional Cocktail Muddler Sex on the Beach
Cosmopolitan Mojito ( original/aardbei) Sex on the beach
Whiskey Sour Caipiroska aardbei Blue lagoon
Margarita Caipirinha Tequila Sunrise
Pornstar Martini   Moscow Mule
Pina Colada
 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie!